Annons

Andligt spa hoppas nå himmelska höjder

Publicerad 14 februari 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är minusgrader, rått i luften och till råga på allt har lyftkranen tillfälligt gått sönder. Några sura miner märks ändå inte vid byggarbetsplatsen på Åkersberg. Pelle Sundelin och driftschefen Jens Malmhagen verkar istället nöjda och stolta när de ser hur den 700 kvadratmeter stora spaanläggningen börjar ta form.

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/02/28/gront-ljus-for-andligt-spa-pa-akersberg/" one_line="true"]

Håller tidplanen öppnar Andrum, som spaanläggningen ska heta, i oktober. I december blir det invigning med biskop Johan Tyrberg.

– Vi inom kyrkan får inte slå ner våra pålar för djupt utan måste vara där folk är. En gång sålde jag en kyrka i Belgien exempelvis eftersom ingen besökte den, säger Pelle Sundelin som utöver sitt yrke som präst och stiftgårdschef beskriver sig som entreprenör.

Nej, spaanläggningen på Åkersberg tycks inte vara något hastverk. Tvärtom har ledningen åkt runt på olika anläggningar i södra Sverige för att se hur man ska göra – och kanske också hur man inte ska göra.

Annons

Det är entreprenören Byggom som bygger spaanläggningen med i huvudsak naturämnena betong, glas och trä.

Spaanläggningen kommer också innehålla upplevelseduschar, en regnbågshimmel, en ångbastu och en vanlig bastu. På ovanvåningen kommer det finnas bistro.

Tobias LagerholmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons