Annons

Tre Kronor till kvartsfinal

OS Tre Kronor knep gruppsegern efter 3-1 mot Finland.
Publicerad 18 februari 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Tre Kronor är klart för kvartsfinal i OS efter seger mot Finland med 3-1.

I kvartsfinalen väntar antingen Tyskland eller Schweiz, som möts i åttondelsfinal på tisdag.

Annons

– Det är ingen självklarhet att det blir Schweiz. Tyskarna gjorde en bra match mot Norge i dag. Oavsett blir det en tuff kvartsfinal, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till Kanal 5.

Segern mot Finland var mycket betydelsefull. Vid förlust hade Sverige fått spela åttondelsfinal mot Sydkorea och sedan en eventuell kvarsfinal mot Kanada. Detta är nu vad som istället väntar Finland.

Det satt hårt åt i gruppavslutningen. Anton Lander gav Sverige ledningen efter knapp 15 minuters spel, men Finland kvitterade i upptakten av den andra perioden genom Joonas Kemppainen.

Sveriges segermål kom genom Patrik Zackrisson mitt i den tredje perioden sedan han snappat upp en retur efter ett skott från Johan Fransson.

– Det är typiskt för den offerviljan vi har i det här laget, säger Rikard Grönborg:

– Vi hade pratat om att Finland har en stor målvakt och att det kunder bli en del lösgodis framför honom.

Jonas Ahnelöv tvingades kliva av under den första perioden efter att träffats i huvudet av en tuff tackling.

– Jag vet inte hur det är med honom, läkaren plockade av honom. För mig är det en solklar boarding och det skulle inte förvåna mig om det blir något i efterhand, säger Rikard Grönborg till Kanal 5.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons