Franske Martin Fourcade skidade hem segern till Frankrike. Foto: Gregorio Borgia/AP

Sverige sköt bort sig – Frankrike vann mixstafetten

Sverige hade en förhoppning om att ta en medalj i skidskyttarnas mixstafett, men chansen dog direkt när Mona Brorsson sköt bort sig. Vann gjorde Frankrike efter att Martin Fourcade gjort en stark upphämtning på sista sträckan.

Efter skidskyttarnas framgångar under OS fanns förhoppningar om en medalj på mixstafetten, men det blev ingen fullträff.

Mona Brorsson, som körde startsträckan, hängde med bra på första skjutningen, men på den andra skjutningen grusades Sveriges medaljchanser. Den vanligtvis så säkra Brorsson drog på sig hela två straffrundor trots de tre extraskotten, och var hela 1.53 efter ledande Italien vid växling.

– Jag kan inte förstå vad som hände. Det kändes som om jag träffade, säger Mona Brorsson som hade svårt att dölja sin besvikelse när hon intervjuades i Kanal 9.

– När jag står där undrar jag hur jag hamnat i den situationen. Allt bara faller ihop, säger Mona Brorsson.

Sveriges chanser var givetvis förstörda efter det, och resterande del av stafetten handlade bara om att göra det så bra som möjligt.

– Det är synd, men det är sånt som händer. Det är bara att glömma, säger Hanna Öberg som gjorde en bra andrasträcka och klättrade några placeringar.

Jesper Nelin och Fredrik Lindström (som fick ersätta en småkrasslig Sebastian Samuelsson) gjorde solida insatser och förde upp Sverige till en slutlig elfte plats.

Vann gjorde Frankrike efter att Martin Fourcade svarat för en mäktig sista sträcka i kombination med att Tysklands Arnd Peiffer sköt bort sig. Två blev Norge och trea blev Italien som besegrade Tyskland i en spurtduell om bronset.