Idrottare stal bil och körde rattfull

OS En norsk ledare drack sig full och slog en polis i början av spelan.
Nu, på slutet av spelen, skakas OS av en ny fylleskandal.

Det är en kanadensisk idrottare som i berusat tillstånd, och i sällskap med sin fru och manager, stal en bil och körde den i PyeongChang, rapporterar CBC. Enligt The Star ska de ha kört bilen till OS-byn. Enligt tidningen ska en av personerna ha varit avsvimmad när polisen tog dem.

Idrottaren, den 35-årige skicross-åkaren David Duncan, greps av polisen men har sedan dess släppts. Föraren ska ha haft en blodalkoholhalt på 0,160, motsvarande ungefär 1,5 promille.

– Vi har fått information om att individer kopplade till vårt team är inblandade i utredningen och att de samarbetar, och vi tar det naturligtvis på mycket, mycket stort allvar, sa Chris Overholt, vd för den kanadensiska olympiska kommitén till CBC i samband med en presskonferens som egentligen var utlyst för att presentera den person som ska bära flaggan vid de olympiska spelens avslutningsceremoni på söndagen.