Sofia Nilsson toppar C-listan

ÖSTRA GÖINGE Sofia Nilsson (C) toppar Centerpartiets lista inför valet till kommunfullmäktige.
– För att vi ska klara de utmaningar som vi ser i hela landet så krävs det rejäla reformer inom flera centrala områden, säger Nilsson.

Sofia Nilsson är, som Norra Skåne tidigare har berättat, på väg in i riksdagen som toppnamn på Centerns riksdagslista för nordöstra Skåne. Hon är gruppledare i Centerpartiet i Östra Göinge – och toppar alltså även Centerns lokala lista i kommunen.
Nilsson, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet, säger att partiet går till val under manifestet ”Ett nytt ledarskap för Sverige”.
– Vi kan speciellt se tre områden som vi vill fokusera på nationellt och lokalt: Låt inte Sverige klyvas, trygghet i hela landet och Sverige behöver grön tillväxt. Detta är områden som vi kommer att lägga extra stort fokus på.
På Centerpartiet i Östra Göinges årsmöte valdes Olof Lindqvist, tvåa på KF-listan, till ny kretsordförande.
– Jag känner mig mycket hedrad över att få leda Centerpartiet i Östra Göinge under kommande år. När man ser på vår lista känns det inspirerande. Vi har blandade åldrar, bred kompetens och erfarenhet men framförallt ett intresse att få ta ansvar för och utveckla Östra Göinge, säger Lindqvist.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du sex mer än en gång i veckan?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar