Foto: Christof Stache/TT/AP

Sveriges bästa OS är över

OS OS i Pyeongchang är över. Sveriges bästa vinter-OS någonsin. Nästa gång vinteridrottarna tävlar om OS-medaljer blir i Peking 2022.

OS-avslutningen i Pyeongchang påbörjades vid lunchtid svensk tid. Tävlingarna i Sydkorea har varit det bästa genom tiderna för svensk del när det gäller vinter-OS. Medaljfacit blev sju guld, sex silver och ett brons.

– Jag är fantastiskt glad och känner stolthet. Det är vårt bästa resultat totalt, sett till antalet guld och antalet silver, säger Peter Reinebo, verksamhetschef i Sveriges olympiska kommitté (SOK) till Kanal 5.

Reinebo har varit anställd i SOK sedan mitten av 1990-talet och sett en stark utveckling för svensk del i OS.

– I OS 1994 och 1998 tog Sverige tre medaljer och under de åren höll vi också på med en OS-ansökan inför 2004. Topp- och talangprogrammet etablerades under 1999 och 2000 och det har gjort susen. Förbunden har också jobbat på bra sätt. Sverige har tagit både ett och två kliv, säger Peter Reinebo till Kanal 5.

 

Läs mer: