Vinslövs HK:s pojkar 07 tog sig till B-slutspel där det bar till en semifinal. Jan Rydén
Vinslövs HK har en stark kull med 04-flickor där lagen tog sig till semifinal och final. Foto: Jan Rydén
Många föräldrar ställer upp och jobbar ideellt under cupen. Här är den mycket populära korvkiosken. Foto: Jan Rydén
Mikael Svensson.

VFC-cupen har hittat ultimata formen

De allra yngsta var i elden då VFC-cupen i handboll efter två intensiva helger avslutades.
– Det har fungerat bra tack vare utmärkt jobb från alla ideella krafter i föreningen, säger Mikael Svensson som är tävlingsbas för ungdomscupen i Vinslöv.

VFC-cupen, som tidigare hette Cabby Cup, avgjordes för 34:e gången och spelades som vanligt i samband med sportlovet. I år var 85 lag anmälda från flickor och pojkar 04 till de allra yngsta som var födda 09.
– Det känns som att tävlingen har hittat sin rätta form. Vi tog ett beslut för något år sedan att vi inte skulle vara mer än 85-90 lag vilket gör att vi kan spela alla matcher i Vinslöv, säger Mikael Svensson.

Cupen har både den äldre sporthallen och den nyare Furutorpshallen till sitt förfogande.
– När turneringen var ännu större tvingades vi att spela matcher i både Hässleholm och Sösdala. Vilket blev jobbigt för både arrangörer och deltagare då det blev mycket transporterande eftersom finalerna spelades i Vinslöv.
Svensson är nöjd med att de gjorde förändringen.
– Det blev klockrent. Nu har vi allt samlat i de bägge hallarna vid Furutorpsskolan.
– Men vi hade gärna sett att vi fått hit något danskt lag så att cupen fått en internationell prägel.

Svensson vill gärna rikta ett tack till alla ideella krafter som hjälper till.
– Utan dessa hade vi inte klarat av arrangemanget. Bland annat är kioskdelen en viktig sak som är något av en samlingsplats för de unga spelarna och deras föräldrar.
Vinslöv flickor 04 hade två lag med i semifinalen efter gruppvinster genom både det gula och röda laget. Vinslöv lag gul vann sin semifinal mot Tollarp med 9-6 medan det blev förlust för lag röd mot OV Helsingborg med 4-10. OV vann sedan finalen mot det gula Vinslövslaget med 13-10.
I pojkar 07 blev det B-slutspel för Vinslöv där de i semifinalen förlorade mot finalvinnarna LVHK. I P 08 vann Vinslöv finalen mot Göinge 2 med 14-6 medan det blev finalförlust för klubbens lag i P 09 mot IFK Kristianstad.