Östra Göinges nye näringslivschef Fredrik Persson.

Han blir ny näringslivschef

ÖSTRA GÖINGE Nu är det klart vem som blir ny näringslivschef i Östra Göinge.
35-årige Fredrik Persson tar över efter Karl-Axel Hill i maj.

I november berättade Norra Skåne att näringslivschefen Karl-Axel Hill tackar för sig och sedan dess har jakten på hans efterträdare pågått. Nu är jakten över. Kommunen har hittat sin nya näringslivschef och han heter Fredrik Persson, är 35 (snart 36) år, bor i Balsby och har en gedigen bakgrund som företagare och företagsledare.
– Ja, jag har väl hunnit med en del, säger han med ett leende.
Onekligen.
Vi försöker oss på en kort summering:
Egen företagare efter gymnasiet inom restaurang/barbranschen, sedan studier vid Swiss Hotel Management School i Schweiz, därefter jobb i bland annat Sverige, Maldiverna och Mellanöstern (hans bror Martin har varit drivande i arbetet med att bygga upp och etablera en hotellkedja i Mellanöstern och, som Fredrik uttrycker det, ”på väg hem från Maldiverna stannade jag till i Mellanöstern och jobbade med min bror”) och nu – fram till i maj – vd för Lärande Partner, ett företag som har som uppdrag att arbeta som inkubator mellan skola och näringsliv.
Genom åren har Fredrik Persson hunnit med att spela en hel del fotboll också, i huvudsak i Tollarp, och nyligen har han tillsammans med några andra eldsjälar väckt liv i seniorfotbollen hemma i Balsby.

Nu ser han fram emot ett nytt kapitel i yrkeslivet.
Näringslivschef i Östra Göinge.
– När jag växte upp i Kristianstad var väl Östra Göinge mest något ”där borta” som man inte direkt kände till. Men det har hänt något de senaste åren, det är en extremt progressiv och modern kommun, säger Fredrik Persson.
Arbetssättet, den så kallade Göingemodellen, och kommunens vision tilltalade Fredrik Persson, som sökte tjänsten som näringslivschef.

Med sina erfarenheter från att driva företag vet Fredrik Persson att ”kommunen” (oavsett vilken kommun det har handlat om) inte sällan ses som ett problem, ett hinder på vägen som måste övervinnas.
– Det var nästan alltid någon ”hick up” kopplad till kommunen, det var en process som tog tid och var jobbig, säger han.
Kommunalrådet Patric Åberg (M) påpekar att det redan jobbas med att göra företagande enklare inom Skåne Nordost och det är helt enligt Fredrik Perssons övertygelser.
– Att vara företagare i Östra Göinge ska vara enkelt.
– Jag är övertygad om att vi måste skapa en förståelse för utmaningarna för företagen och skapa möjligheter att påverka. Jag ser fram emot att så fort som möjligt komma ut och träffa företagarna och lyssna på dem.

Det är en nöjd Patric Åberg (M) som välkomnar Fredrik Persson.
– Det är jätteroligt att Fredrik vill vara med och utveckla Östra Göinge, säger Åberg.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du att det är rätt att införa tiggeriförbud?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar