Veronica Liljeroth är förväntansfull. ”Arnold Classic är tyngsta tävlingen så jag har att bita i. Det här är en utmaning för mig – det kommer att bli kul.” Foto: Marika Höghäll

Hon testar musklerna i USA

Hässleholm Hon är på väg mot sitt livs äventyr på andra sidan Atlanten. Veronica Liljeroth ska låta det svenska stålet tala i Arnold Classic – en av världens mest prestigefyllda tävlingar.
Men...
– Aldrig mer det här, skrattar Tyringes Strongwoman hest.

Vi kanske ska börja med hesheten.
– Det är många som skyller på något när det inte går bra men jag har ingenting att skylla på. Nu sitter det mest här, säger Veronica Liljeroth och pekar på stämbanden.
Sedan kommer vi till ”aldrig mer”. Veronica kvalade in till Arnold Classic via andraplatsen i Flens Strongwoman-tävling och gick då i 63,5-kilosklassen.

Därför gäller biljetten i samma viktklass i Ohio, vilket innebär att vikten ska kapas från 69 innan Veronica väger in i morgon i Columbus Convention Center. Det är en bantning som tär.
– Detta är sista gången för jag kan inte riktigt njuta av livet på det sättet jag vill, säger Veronica med ett matt skratt.
Förutom välfyllda resväskor har hon en hel plastkasse full med specialmat som ska med på resan.
– Inga kolhydrater, minst fyra liter vatten och mycket salt på flyget. Jag kommer att få sätta mig i bastun också, förklarar hon.
Bantningen är baksidan. Som tur är finns det en hel del annat att se fram emot när hon ställs mot några av världens starkaste tjejer.

Veronica har ett tungt och jobbigt veckoslut framför sig – och älskar det.
– Jag är väldigt förväntansfull. Men vissa grejer har jag inte klarat hemma, avslöjar hon leende.
– Detta blir ju en lärdom för mig. Jag förväntar mig inte att det ska gå jättebra men klarar jag topp fem blir jag glad. Jag vill aldrig jämföra mig med någon annan utan det är jag själv och min resa som jag gör.
Med på USA-äventyret finns föräldrarna och största supportrarna Göran och Ingela.
– De har stöttat mig mycket så det känns jättekul.
Pojkvännen Ola finns också vid hennes sida.
– Han är min coach. Han ska stötta, pusha och skrika på mig. Han har tävlat i Strongman i fyra-fem år och när jag är lite osäker frågar jag honom. När man är mitt i tävlingen är det lite så här, säger Veronica och håller upp händerna som skygglappar.
Efter Arnold Classic har 28-åringen nya utmaningar i kikarsiktet.
– Jag kommer bara att fortsätta med det här. Jag har redan bokat en ny tävling i april.

Läs mer: