Mendez gick till final. Foto: TT

Mendez till final i Andra chansen

Andra chansen i Kristianstad bestod av fyra kryddade dueller som skulle vaska fram fyra nya finalister. Att finalen skulle fyllas med good feeling var på förhand givet då Margaret och Moncho fanns i första duellen. Svenska folket ville hellre festa i Margerets cabana än att dricka Cubra libre.

Popbrudarna Renaida och Olivia kom in med mycket fart och energi. Men i slutändan var det ändå Renaidas All the feels som gick segrande ur striden. Glädjen hos henne gick inte att ta miste på:

–Tusan säger jag bara! Jag är så glad, känslan är bara magisk. Nu kan jag börja planera inför att stå i en stor arena, och att bara tänka ordet “FINAL” är liksom ahh! Det är bara så fantastiskt!

Även om Renaida egentligen ville gå direkt till final så tycker hon i slutändan att andra chansen gett henne fler möjligheter att utveckla numret:

-När jag tittat på programmet innan så har jag tänk att det är finalen jag vill till eftersom det är då man är jättepoppis. Men nu när jag varit i andra chansen så har det varit så bra. Nu kommer jag få köra tre gånger istället för två. Jag har testat nya kläder och känna av scenen fler gånger.

I ballad-dramat fanns det en klar favorit i Felix Sandman. Favoritskapet höll och nu kommer Felix sjunga sin känslomässiga låt om uppbrottet med sin förra flickvän, och beröra publiken i friends arena.

Det kändes nästan som en finalomgång i Let´s dance när Sigrid Bernsson bjöd upp Mendez till kamp. Trots dödslyft gick det inte att besegra schlagerveteranen Mendez som var väldigt tacksam efteråt:

-Jag är oändligt tacksam! Jag visste inte hur dem skulle ta emot mig, men det har bara varit kärlek och en massa bra kommentarer. Jag ska tatuera mig “Sweden” för Sverige är en del av mig och landet har gett mig musik, min familj, och tak över huvudet sedan jag kom hit som 10 åring. Jag säger bara tack Sverige, tack varenda en som röstade. Ja är så jävla glad!

Precis som 2002 kommer Mendez öppna hela finalen, och han är redo att ta hem hela tävlingen:

-Jag har blivit mer hungrig nu så nu vill jag vinna hela skiten!

Nu är alltså samtliga akter klara för den svenska finalen, tre kvinnliga och nio manliga. Kvar återstår frågan vem som blir den slutliga vinnaren och svenska representanten i Eurovision song contest 2018. Här är startordningen:

1.Mendez – Everyday

Låtskrivare: Leopold Mendez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund

2.Renaida – All the feels

Låtskrivare: Laurell Barker, Jon Hällgren, Peter Barringer, Lukas Hällgren

3.Martin Almgren – A Bitter Lullaby Låtskrivare: Josefin Glenmark, Märta Grauers

4.John Lundvik – My Turn Låtskrivare: Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander

5.Jessica Andersson – Party Voice Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jessica Andersson

6.Liamoo – Last Breath Låtskrivare: Liam Cacatian Thomassen, Morten Thorhauge, Peter Bjørnskov, Lene Dissing

7.Samir & Viktor – Shuffla Låtskrivare: Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk

8.Mariette – For you Låtskrivare: Jörgen Elofsson 9.Felix Sandman – Every single day

Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torrey, Felix Sandman

10.Margaret – In my cabana

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman

11.Benjamin Ingrosso – Dance You Off Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita

12.Rolandz – Fuldans Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger och Robert Gustafsson