I andra chansens första duell möts Margaret och Moncho. Bara en av dem går vidare. Foto: Jörgen Johansson

Margaret mot Moncho

– Sången är catchy och fastnar direkt, säger Margaret om Monchos Cuba libre.
– Jag har stor respekt för henne, säger Moncho om Margaret.

Vad betyder det för dig att få en andra chans?

Margaret:
– Det betyder att jag får sjunga min sång igen och det är fantastiskt. Och här på Melodifestivalen känner jag mig så säker, jag har aldrig känt mig lika säker på scen förut. Det handlar inte bara om mig, det är hela gänget som arbetar med mitt nummer och med festivalen. Så jag är bara glad att få sjunga min låt igen, det känns lättare den här gången. Jag har gjort det redan, jag känner till proceduren och alla inblandade.

Margaret om Moncho:
– Den sången är så catchy! Den fastnar direkt. Och båda våra sånger är dansanta och soliga. Det blir svårt för publiken att välja, men det behöver jag ju inte bry mig om. Jag gör bara mina tre minuter!

Vad betyder det för dig att få en andra chans?

Moncho:
– Det betyder att folket har röstat mig vidare från en deltävling som var fullproppad av fantastiska artister och stora kända namn. Jag känner mig verkligen överlycklig att folk röstade så mycket som de gjort. Jag har fått höra att det krävs hundratusentals röster för att komma till andra chansen och då betyder det att folk verkligen uppskattat numret och låten och det kan jag inte beskriva med ord hur mycket det betyder efter allt det jobb man har lagt ned senaste halvåret.

Moncho om Margaret:
– Jag kunde inte ha fått möta en bättre artist, hon är så talangfull. Jag har stor respekt för henne, så det här kommer att bli väldigt spännande. Jag känner mig hedrad att få ställas mot en så bra artist, det är kul.