Joakim Larsson, till vänster, svarade för fyra poäng då hans Röke avgjorde matchen mot Warberg under den andra delen av tredje perioden. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Hoppet om kval lever än för Rökeherrarna

Efter 10–6-vinsten hemma i Qpoolen mot Warberg lever fortfarande hoppet för Röke IBK:s herrar om kvalspel till allsvenskan. Vilket betyder att den sista omgången på lördag kan bli riktigt spännande.
– Nu ska vi göra den sista seriematchen borta mot Sävsjö till en upplevelse, säger Röketränaren Henrik Ehnberg.

Halmstad, Röke och Lagan är med i kampen om den sista kvalplatsen i division 1 södra. Lagan har en hängmatch borta mot Willands på onsdag och kan då ta chansen att gå förbi Röke på femteplatsen. Så det är tuffa villkor för Göingelaget som måste vinna i Sävsjö och hoppas på att både Halmstad och Lagan förlorar sina matcher i sista omgången.
– Vi har inte haft det rätta flytet den här säsongen så därför var det skönt att vi kunde vinna mot Warberg, säger Ehnberg som med största sannolikhet gjorde sin sista match som Röketränare i Qpoolen
Sebastian Lundgren fick chansen i Rökemålet och räddade ett flertal frilägen.
Den första perioden inleddes i högt tempo vilket gjorde att det blev hög felprocent i passningsspelet. Alexander Ehnberg hade ett skott i stolpen innan Warberg kunde göra 1–0.

I den tionde matchminuten blev det rena målexplosionen med tre mål på 48 sekunder. Först kunde Zoltan Veszpremi kvittera till 1–1 framspelad av Joakim Larsson. Warberg svarade direkt genom att göra 2-1 men bara 20 sekunder senare var det utjämnat till 2–2 genom mål av Alexander Ehnberg

– Tyvärr så blandar vi och ger alldeles för mycket vilket varit ett problem under hela säsongen, säger Röketränaren.
Två mål av Zoltan Veszpremi under den första halvan av mittperioden betydde 4–2. Det första var riktigt vackert då Zoltan slog till direkt på Jimmy Malmgrens passning medan han blev frispelad av Pontus Hellberg på det andra. Pontus Hellsing (ass Veszpremi) och Niklas Larsson (ass Ted Nilsson) ökade sedan till 6–3.

Med ett mål i slutet av perioden och två i början av den tredje var Warberg var det plötsligt ikapp till 6–6. Men då visade Joakim Larsson prov på vilken poängspelare han är. Först gjorde han 7–6 (ass Andreas Johansson) och sedan assisterade han Ted Nilsson till 8–6.
I slutet tog Warberg ut målvakten och då avväpnade Joakim Larsson en Warbergsback och skickade in 9–6 i öppen kasse.
Slutresultat 10–6 satte Alexander Ehnberg och på nytt var Joakim Larsson passningsleverantör.
– Det var skönt att vi kunde vinna det som förmodligen är säsongens sista hemmamatch. Dessutom är jag nöjd med de tio målen framåt och att vi kunde knyta ihop säcken i matchens slutskede, säger Henrik Ehnberg.