Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall

IFK Göteborg väntar för MFF i kvartsfinalen

FOTBOLL Malmö FF tog sig som väntat vidare i svenska cupen efter segern mot Brommapojkarna. Nu väntar IFK Göteborg i kvartsfinalen.

Redan halvtimmen efter MFF:s seger mot Brommapojkarna var det dags för lottning av cupfinalerna nästa helg. Och det är alltså ett riktigt klassikermöte som väntar på Malmö IP, troligen blir det på lördag även om inget ännu är spikat.
– Det låter kittlande att möta IFK Göteborg, det blir säkert en rolig match mellan två föreningar som har mycket historik mellan sig, kommenterar MFF-tränaren Magnus Pehrsson.
– Jag tror att vi har goda chanser att ta oss vidare, men det hade jag sagt oavsett vilket lag som vi hade lottas mot, påpekar han med stort självförtroende.

Läs mer”Ett väl utfört arbete av MFF”

I en eventuell semifinal för MFF väntar vinnaren från mötet mellan Östersund FK och Gais.
Gruppspelet har inneburit tre raka segrar för MFF.
Söndagens cupmöte på Malmö IP inför 3 155 åskådare blev en riktigt underhållande historia med två lag som verkligen ville spela fotboll, trots den rådande vinterkylan.
– Det var en bra fotbollsmatch med hög intensitet och bra prestationer rakt av, myser Magnus Pehrsson.

Norrmannen Andreas Vindheim låg bakom de båda första hemmamålen efter två pricksäkra inlägg från högerkanten. Det första knoppade Alexander Jeremejeff vackert in i den första halvleken, och det andra nickade sedan anfallskollegan Carlos Strandberg in direkt efter pausvilan.
– Vi sa före matchen att vi skulle utnyttja kanterna för att slå inlägg. Jag är mest nöjd med det första till Alex, säger Vindheim.
Han går en tuff kamp mot Eric Larsson om högerbacksplatsen, men stärkte förstås sina aktier efter den fina insatsen mot BP.
– Det är viktigt att visa sig från sin bästa sida hela tiden om man vill ha en startplats i MFF. Det går inte att ligga på latsidan, slår den sympatiske norrmannen fast.

Mattias Svanberg svarade för matchens snyggaste mål när han smekte in en boll i den bortre burgaveln. Han ska i år gå från talang till etablerad startspelare, och har varit vass på försäsongen.
– Jag vill gärna skära in i planen från vänsterkanten, och jag hittade en skön vinkel att skjuta ifrån, säger Svanberg om sitt läckra mål.

Franz Brorsson tvingades lämna planen redan efter 40 minuter efter en känning i det bakre låret. Även Carlos Strandberg, som svarade en övertygande insats, fick lämna planen i andra halvlek med krampkänningar.
MFF har en högklassig trupp och kastade i andra halvlek in stjärnspelare som Arnor Traustason och Markus Rosenberg.