Olofsson: ”Det krävs mer energi”

Femte förlusten för Hässleholms IF – och försäsongen börjar bli otäckt lik fjolårets.
Nu vill Dan Olofsson se bättre fart och energi.
– Det är fyra-fem veckor kvar så där är tid men nu gäller det att vi väcker varandra, dundrar HIF-tränaren.

Hässleholms IF: Johannes Ljungbäck – Viktor Christiansson, Emil Szymanski (85), Eric Svensson, Alex Wilson (65) – Harley Willard (70), Anton Persson, Joel Svensson, Burim Rexhepi – Joel Wedenell, Haris Crnalic (70).
Ersättare: Jonathan Nilsson (65), Tim Ströbeck (70), Bekim Olsson (70), Anton Branting (85), Niazi Smail.

HIF har ett (på många positioner) rutinerat manskap som med all säkerhet tröskar igång allt mer i takt med att premiären närmar sig. Men vis av lärdomarna från ifjol, då en torftig försäsong mynnade ut i en svag start på serien som i förlängningen kan ha kostat HIF en plats i division ett, vill Dan Olofsson se bättre takter av sina adepter.
– För att spela fotboll krävs hårt jobb och just nu är vi för bekväma. Vi måste se till att steppa upp både på träning och match. Vi måste sätta fart!

Den första halvleken på Asarums konstgräs var blek ur grönvit synvinkel.
– Vi har mycket boll men är egentligen inte farliga över huvud taget. Vi vaggas in i ett spel där vi har mycket boll och vänder hemåt istället för att trycka på framåt i vårt anfallsspel. Vi blir för passiva. Och så står Asarum och väntar på oss…
Blekingarna gjorde 1–0 på en omställning och utökade till 2–0 innan Eric Svensson reducerade för HIF efter en kort hörna i 40:e.

HIF spelade upp sig i andra halvlek.
– Vi gör det bättre i andra men möter man ett lag som Asarum behöver man göra det bra från start. Uppspelsfasen är bra, fram till sista tredjedelen men sedan är vi inte intresserade av att ta det jobb som krävs. Och vi ska inte bara vara okej, vi måste upp ett snäpp eller två, säger Olofsson och fortsätter:
– Den som visar mest energi är högerbacken Viktor Christiansson. I slutet är det han och Burim (Rexhepi) som trycker på.

Harley Willard fick återigen visa upp sig.
– Han har spännande kvaliteter; bollsäker, rätt så rapp och har en fin vänster.
I veckan fattar HIF beslut om engelsmannen. Och det jobbas på mer.
– Ska vi vara med och fajtas krävs det nog att vi får in ytterligare ett par tillskott i truppen.

Hässleholms IF: Johannes Ljungbäck – Viktor Christiansson, Emil Szymanski (85), Eric Svensson, Alex Wilson (65) – Harley Willard (70), Anton Persson, Joel Svensson, Burim Rexhepi – Joel Wedenell, Haris Crnalic (70).
Ersättare: Jonathan Nilsson (65), Tim Ströbeck (70), Bekim Olsson (70), Anton Branting (85), Niazi Smail.