S försvarar inställt möte i Kryh

Skåne Sjukvårdsnämnd Kryh har brist på ärenden och ställer in marssammanträdet.

– Det är verkligen illa att hänvisa till ärendebrist när det finns en uppsjö av problem som nämnden borde ta tag i, säger Per Einarsson (KD) andre vice ordförande i Kryh (Kristianstad, Ystad och Hässleholm).
Han och allianskollegorna i nämnden pekar på det ekonomiska underskottet på 130 miljoner.
– Styret presenterade inte sin budget för i år förrän en bra bit in i februari. För verksamhetens skull är det förödande och vi har ännu inte fått se en handlingsplan för hur underskottet ska åtgärdas, säger Per Einarsson och fortsätter:
– Vårdköerna i Kryh har dessutom blivit betydligt längre de senaste åren. Därför är det viktigt att vi har ett möte i mars där dessa frågor prioriteras. Det duger inte att vänta till nästa möte i april. Alla veckor som vi kan använda till att arbeta med de här frågorna är mycket viktiga, säger Per Einarsson.
Alliansen menar att styrets ”passivitet” förvärrar läget ytterligare.
– De borde ta sitt ansvar och agera, menar Per Einarsson.

Per Einarsson och hans allianskollegor ska inte prata för högt, menar Maria Nyman Stjärnskog (S), ordförande i Kryh.
– Vid senaste sammanträdet flaggade jag för att vi skulle stryka sammanträdet i mars. Vi har ett möte den 13 april, två veckor efter mötet i mars. Det fanns ingen anledning att ha två möten med så kort mellanrum. När jag presenterade det så var det ingen ledamot i nämnden, inte heller Per Einarsson, som sa ett dugg om detta då. Det kunde de ju ha gjort den gången

Maria Nyman Stjärnskog tycker det är ekonomiskt försvarbart att vänta i två veckor för att då gå igenom ekonomin i nämnden och presentera förslag till åtgärder.

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Veckans ibladningar