Skådespelare har avlidit

Skådespelaren och musikern David Ogden Stiers, känd bland annat för rollen som den arrogante majoren Charles Emerson Winchester III i tv-serien Mash, har avlidit i en ålder av 75 år.
Han var född i Peoria, Illinois och hade en karriär på Broadway innan han slog igenom i Mash, vilket gav honom två Emmy-nomineringar. Han har även prisats för sin medverkan som berättarröst i flera filmer och tv-serier, som Disneys Skönheten och odjuret.
David Ogden Stiers gjorde även gästrollen som Leland Barton i Frasier och har haft röstroller i Pocahontas och Ringaren i Notre Dame.
Andra filmer och tv-serier vi sett honom i är bland annat Perry Masons återkomst (1986-1988), Den tillfällige turisten (1988), Alla säger I love you (1996), Ally McBeal (1998), Atlantis – en försvunnen värld (röstroll, 2001), Batman: Mysteriet med Batwoman (röst, 2003) och Sanningen om Rödluvan (röst, 2005).
Han var även gästdirigent i över 50 orkestrar i Nordamerika och var biträdande kapellmästaren för Newport symfoniorkester.