Polisens har spärrat av ett område kring ett garage på Drottninghög i Helsingborg efter att flera personer har skadats i ett bråk. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker natten till onsdagen ett garage på Drottninghög i Helsingborg efter att flera personer har skadats i ett bråk. Foto: Johan Nilsson/TT

Man död och flera skadade efter storbråk

Skåne En man i 20-årsåldern har anhållits under natten till onsdagen misstänkt för mord, uppger polisen på onsdagsmorgonen.
Flera ungdomar skadades i bråket och en man vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

Polisen larmades vid halv nio-tiden på tisdagskvällen efter att en skadad man i 20-årsåldern hittats utomhus på Drottninghög i Helsingborg efter någon form av bråk.

Mannen fördes med ambulans till sjukhuset och var vaken och talbar. Flera personer hade redan lämnat platsen och polisen sökte i området med polis- och hundpatruller.

Strax därefter påträffade polisen ytterligare skadade personer, både i närområdet och på sjukhuset där några hade tagit sig dit själva.

Delar av akutmottagningen på sjukhuset i Helsingborg spärrades av för att skydda sjukhuspersonalen och för att människor skulle kunna söka vård. Avspärrningarna hävdes strax före midnatt.

Senare under natten konstaterades att fyra personer hade skärskador och ytterligare en person som hade utsatts för grovt våld var död. Samtliga är män mellan 18-21 år.

Flera brottsplatser i anslutning till Blåkullagatan och Grönkullagatan på Drottninghög spärrades av fram till klockan halv sex på onsdagsmorgonen. Kriminaltekniker och rättsläkare genomförde olika undersökningar och flera personer hämtades in till förhör.

Tidigt på onsdagsmorgonen anhölls en man – född 1999 – misstänkt för mord.

En man vårdas fortfarande på sjukhus med skador som inte bedöms som livshotande. Övriga skadade har lämnat sjukhuset.

Ärendet utreds som mord och mordförsök med flera målsägande.