Hässleholms HF är klara för spel i division 3. Spelarna som gjorde det är från vänster i den bakre raden: Stefan Andersson (coach), Daniel Flygare, Timmy Olin, Alexander Johansson, Dennis Dahlkvist, Sune Sworén, Anton Westher, Adam Hansson, Ola Engelbrektsson, Jacob Larsson och Andreas Eriksson (coach). Främre raden från vänster: Robin Nord, Victor Sjödahl, Tommy Ekelund, Oskar Andersson, Erik Schölin och Tobias Andersson. Även Patric Sandberg, Johannes Wiklander, Jacob Sivertsson, Carl Linderoth, Rickard Linderoth, Agust Johansson, Ivan Cule, Marcus Linderoth, Simon Lindqvist-Ottosson och Dan Nilsson har medverkat under comeback-säsongen. FOTO: JAN RYDÉN

Perfekt 30-årspresent för HHF

Efter att legat i träda under fyra år var Hässleholms HF i höstas tillbaka i seriespelet.
Det har blivit minst sagt succé då HHF dessutom firar 30 år med avancemanget till division 3.

Hässleholm har ett stolt förflutet som handbollsstad. Under många spelade IFK i landets näst högsta serie. Men 1988 slogs Hässleholmsklubbarna IFK och HHP ihop och blev Hässleholms Handbollsförening.

Den nya klubben hade sedan ett serielag fram till 2013 då de fick lägga ned A-laget på grund av spelarbrist.
Men i höstas var HHF tillbaka igen och anmälde ett lag till spel i fyran.
– Initiativtagare var Simon Ottosson-Lindqvist och Tobias Andersson som ringde runt till en del gamla spelare och frågade om de var intresserade att börja spela igen, berättar Andreas Eriksson som coachar HHF tillsammans med Stefan Andersson.

– De fick ihop ett riktigt bra lag med spelare som tidigare varit i klubbar som HHF, Bjärnum, Göinge och H 65.
Namn som Patric Sandberg, Jacob Larsson, Daniel Flygare, Anton Westher och Tobias Andersson är välkända inom den lokala handbollen.

– Vi har besegrat alla lag i serien och är dessutom obesegrade hemma i Läredahallen, säger Eriksson som senast var assisterande tränare till Pelle Sjödin i Bjärnum.
Då även tvåorna i fyran flyttas upp är HHF redan nu klara för spel i division 3 nästa säsong.

– Det är helt otroligt, menar Eriksson vars lag trots framgången haft oflyt med långtidsskador på Daniel Flygare och Ivan Cule.
– Dessutom tycker jag att fyran varit bättre än förväntat. Ledande Lejonen, som är farmarlag till H 43, är ett riktigt bra gäng.

Hur ser framtiden ut?
– Det är bara att hoppas på att så många som möjligt av den här säsongens spelare följer med upp i division 3. Sedan har vi ett 01-lag där en del av spelarna är mogna för spel i A-laget, säger Andreas Eriksson.

– Vi hoppas på att lottas in i Skåneserien. Det var ingen större hit förr då vi hade långresor till bland annat Mönsterås.