Osby back Joel Fantenberg räds inte något av det kommande kvalmotståndet. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

Intensivt kvalspel väntar för Osby IK

29-årige Joel Fantenberg är en av de mest rutinerade i årets Osbylag. Vilket är en fördel nu då OIK under tolv intensiva dagar ska återkvala till Hockeytvåan.
– Efter besvikelsen mot Boro/Vetlanda så lägger vi allt fokus på kvalspelet, säger han.

Det var inga glada miner i Osby efter övertidsförlusten i sista seriematchen mot Boro/Vetlanda.
Då Nässjö vann sin match mot Jonstorp smet de förbi och säkrade sitt kontrakt i Hockeytvåan utan kval.
– Vi var rejält besvikna efter matchen när det bara hängde på ett mål. Det var både tungt och bittert då det kändes som att vi skulle klara det, säger Fantenberg.
– Men det är inget vi kan göra något åt utan nu är det bara att ladda om för kvalet. Vi får se det positiva i det att vi får fler matcher.
Osby satsade stort inför den här säsongen. Men precis som under de senaste säsongerna blev det inte vad de hade tänkt sig.

– Ja, det har varit en strulig säsong med mycket skador och annat. Vilket har gjort det svårt för oss att få kontinuitet och spela ihop formationerna, säger Fantenberg.
– Samtidigt hade vi lite oflyt med tio uddamålsförluster. Vi har inte riktigt haft studsarna med oss under säsongen. Men kanske är så att tur förtjänar man.

Laget bytte också tränare vid årsskiftet då Albin Blomqvist ersatte Ola Higgins.
– Det har bevisligen inte blivit bättre. Men det aldrig tränarens fel då det är vi på isen som spelar matcherna, menar Fantenberg.
– Vi får helt enkelt ta oss i kragen.
Osby har hamnat i samma kvalgrupp som Trelleborg, Åseda och Åstorp som samtliga spelade i Hockeytrean den här säsongen.
– Motståndare som jag inte vet så mycket om. Det enda lag jag sett är Åstorp som jag såg när de var och mötte Glimma.
– Men jag tror att om vi bara spelar vårt spel så ska det räcka. Trots allt så bör tvåan spelmässigt vara bättre än trean.
– Det enda jag är orolig över är att de har ett positivt kval medan vi ska klara oss kvar i tvåan. Vilket gör att de slipper att känna någon press.

Osby har fördelen med att inleda kvalspelet hemma på fredag då Trelleborg besöker ishallen. Sedan väntar bortamatcher mot Åstorp på söndag samt Åseda på tisdag.
– Då vi inte kunde klara kontraktet i fortsättningstvåan så är det bara gå in och göra jobbet, säger Joel Fantenberg.