SD vill anställa ordningsvakter

HÄSSLEHOLM
Kommunalt anställda ordningsvakter kan vara ett alternativ när polisen får allt svårare att hålla efter kriminaliteten i Hässleholm. Det menar Sverigedemokraterna, som nu lägger en motion i frågan.

Tidningen har de senaste dagarna berättat om polisens bristande resurser. Tipsen om förekomst av syntetiska droger strömmar in – men polisen hinner inte göra något åt dem. Samtidigt ökar kommunens kostnader för ordningsvakter.
– Läget i Hässleholm är inget undantag från resten av landet där gängkriminaliteten kryper allt längre ner i åldrarna och blir allt grövre, skriver Patrik Jönsson (SD) och Johan Kronquist (SD) nu i sin motion.

Partiet vill utreda vad kommunala ordningsvakter skulle kosta skattebetalarna och samtidigt anställa några som arbetar även utanför affärstiderna 10 – 18.
De ser med oro på polisernas kommande semesterperiod då situationen befaras förvärras.
– Inget tyder idag på att personaltätheten förbättras hos Polismyndigheten och vi går sannolikt ytterligare en säsong till mötes där en polisbil är en efterlängtad, men ovanlig syn, skriver Jönsson och Kronquist.
– Situationen i brottstyngda Malmö fortsätter att kräva insatser och ofta får polisen i norra Skåne skicka personal dit på bekostnad av tryggheten i vår stad.

Centrala Hässleholm fungerar som en magnet för gängen, varav allt fler har etniska förtecken, menar de.
– Naturliga samlingspunkter för dessa individer är biblioteket och järnvägsstationen med ordningsstörningar som följd.

Dagens fråga

Längtar du efter snö?

Loading ... Loading ...

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Veckans ibladningar