Annons

Snön ställer till det i trafiken

Skåne Det har varit besvärligt väglag i trafiken på flera håll runt om i Skåne, dock värst i norra delen där det har kommit upp emot två decimeter snö på torsdagsmorgonen.
Publicerad 8 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt SMHI rör sig snöfallet norrut, och efterhand med allt mer inslag av blötsnö och regn. Temperaturen ligger runt 0-2 plusgrader.

Under kvällen blir det mest uppehåll men redan under natten till fredagen letar sig ett nytt område med snö eller blötsnö in söderifrån. Kvicksilvret hamnar runt nollan och det blir växlande vind.

Annons

Men trots väderläget ska det enligt Skånetrafikens hemsida inte finnas några inställda bussar eller förseningar.

Flera trafikolyckor har inträffat under morgontimmarna, värst har det varit i norra Skåne där bland annt en personbil körde rakt in i vajerräcket och sedan åkt ner i diket på väg 23, och på väg 117 har fyra bilar krockat inne i Vittsjö vilket medfört stora störningar i trafiken.

På E6, strax söder om trafikplats Landskrona Norra inträffade en olycka mellan en lastbil och en personbil och skapade långa köer i den norrgående trafiken, men nu ska trafiken flyta på igen på E6.

En singelolycka inträffade på Österlen utanför Tomelilla i korsningen vid Toarp. Här hamnade bilen i diket och fick bärgas under torsdagsmorgonen. Trafiken flyter dock på nu igen utan problem.

Ett omfattande signalfel ställer till det i tågtrafiken och mellan Helsingborg och Eslöv blev det problem med inställda tåg och förseningar under morgonrusningen, men tågen mellan Tågarp och Vallåkra ska nu åter gå som normalt, enligt Trafikverket.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas: Helsingborg, Svågertorp, Dösjebro, Glumslöv, Gärsnäs, Ramlösa, Häljarp, Kävlinge, Köpingebro, Landskrona, Lunnarp, Oxie, Rydsgård, Rydebäck, Svedala, Smedstorp, Skurup, Tomelilla, Ystad, Simrishamn, Billeberga, Gantofta, Marieholm, Tågarp, Teckomatorp, Vallåkra och Eslöv.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons