Kenneth Berg har hittat ny inomhuslokal till sin målvaktsskola och bollkanon. I Bergmans gamla fabrikslokaler på Industrigatan är det numera full verksamhet. Foto: TOMAS GUSTAVSSON
Bollkanonen är det centrala inslaget i målvaktsskolan. Foto: TOMAS GUSTAVSSON

”Utkastad” Berg har hittat ny lokal i Tyringe för sin bollkanon

För ett år sedan väckte det stor uppmärksamhet när idrottsprofilen Kenneth Berg vägrades tillträde med sin bollkanon i den nya Tyrehallen i Tyringe.
Nu har Berg hittat en ny lokal i samhället där han kan driva en målvaktsskola under vinterhalvåret.

– Det känns väldigt bra med tanke på de märkliga turerna kring Tyrehallen och redan till påsk kommer en målvaktsskola att genomföras, säger Kenneth Berg, 73.
– Riktigt kul att kunna prova det här redan nu och förre allsvenske målvakten Håkan Svensson kommer – och nästa gång blir det Thomas Ravelli.
Ni minns kanske turerna när Tyrehallen i Tyringe stod klar för ett år sedan och Berg hade hoppats att hans målvaktsskola, med 25 år på nacken, skulle kunna bli en av de första att utnyttja lokalerna.
Det blev dock tvärstopp sedan kommunen hänvisat till att försäkringar inte gällde om den 100 kilo tunga bollkanonen belastade underlaget.
Kenneth Berg tvingades avboka 19 ungdomar med kort varsel.

Under sommaren körde Berg dock den välkända målvaktsskolan i bland annat Tyrs Hage och sedan några månader har han nu hyrt in sig i en 1 000 kvadratmeter stor lokal i gamla Bergmans Chuckfabrik på Industrigatan mitt i Tyringe.
En lokal där bland annat hockeyprofilen Daryl Bat tidigare körde teknikträning och där Kenneth Berg faktiskt jobbade i sin ungdom.
– Bra lokaler där jag dessutom kan ha min golfshop och en del loppisprylar, säger Kenneth Berg som dessutom har funderingar på att köra igång bordtennisverksamhet i de stora lokalerna.
– Fyra pingisbord med hagar och allt skulle vi lätt kunna få in här.
Viktigast dock att bollkanonen har hittat ett hem och det kan till och med bli så att Kenneth Berg kör med dubbla mål och utrymmen för sin skola.
Lokalmässigt är det inga problem med utrymmet om han vill utöka.

Totalt har Berg fyra bollkanoner i sin ägo så några problem att fördubbla verksamheten finns alltså inte.
– På en plan kan jag väl köra åtta målvakter under en lägerhelg och det blir så vi börjar nu till påsk, förklarar Kenneth Berg som är full av nya idéer och bland annat har hittat en populär sidogrej till sin bollkanon.
– Vi tillverkar ”Bollkanonens studsnät” lokalt och har sålt dessa till klubbar som Malmö FF och Helsingborg – och jag monterar näten på plats i den här lokalen, ler Berg.