Annons

Studenternas favorit bland Skånes kliniker

Hässleholm Läkarstudenterna vid Lunds universitet tycker att Capio Göingekliniken i Hässleholm är bäst på handledning inom läkarutbildningen i hela Skåne.
Hässleholm • Publicerad 11 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Verksamhetschef Annelie Nilsson och medicinskt ledningsansvarig på Capio Göingekliniken är glada för utmärkelsen. – Vi inkluderar läkarstudenterna i allt arbete. Eftersom det är studenternas pris känns det extra kul.                      Foto: Stefan Olofson
Verksamhetschef Annelie Nilsson och medicinskt ledningsansvarig på Capio Göingekliniken är glada för utmärkelsen. – Vi inkluderar läkarstudenterna i allt arbete. Eftersom det är studenternas pris känns det extra kul. Foto: Stefan Olofson

– Jag hade ingen aning om att det finns ett sådant pris och blev givetvis jätteglad när vi blev nominerade, säger Annelie Nilsson, verksamhetschef för kliniken, som är den enda privata vårdcentralen inom Region Skånes vårdval i Hässleholm.

Annons

Tommy Kjellström är medicinskt ledningsansvarig på kliniken och huvudansvarig för handledning av studenterna, som gör praktik sin sista termin.

– Vårt uppdrag från våra ägare är att hålla hög kvalitet hela tiden. Gör vi ett bra arbete med patienterna så gör vi också rätt. Det pågår en ständig diskussion om olika kvalitetsaspekter med doktorerna regelbundet, förklarar Annelie Nilsson.

Annons

Capio Göingekliniken har 7 700 listade patienter. Det finns fyra specialistläkare varav två är allmänspecialister och två med specialitet inom invärtes och lunga. Utöver dessa finns en allmänläkare.

Och den omdiskuterade vinstaspekten?

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons