20-åring körde på mopedist

Hässleholm

En man i 20-års åldern har åtalats vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för vållande till kroppsskada och brott mot trafikförordningen. Händelsen inträffade på Röingegatan sommaren 2017 då den åtalade vid en vänstersväng kolliderade med en flicka på moped. Flickan ådrog sig en fraktur på vänster knäskål samt en sårskada på vänster underben.
Enligt stämningsansökan har föraren inte tydligt visat sin avsikt att väja genom att i god tid sänka hastigheten eller stanna när han skulle göra en vänstersväng. Han har därmed åsidosatt väjningsplikten gentemot mötande trafik.
Vid vänstersvängen kolliderade han då med en mopedist vars passagerare skadades.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar