Ingången till Systembolagets nya lokaler blir närmast Borggårdsgatan, i samma hus som inrymmer Ica Kvantum. Ny entré ska tas upp och skyltfönster ska sättas på plats.Ritning: Ica Fastigheter Sverige AB

Systembolagets nya placering

Hässleholm Ica-fastigheter har nu lämnat in bygglov för att kunna göra förändringar i Kvantum-byggnaden inför systembolagets inflyttning i december i år.

I februari lämnade Systembolagets presstjänst meddelandet att butiken i Gallerian ska flyttas ut till Borggårdsgatan, där Sportringen tidigare hade butik.
Huset ägs av Ica fastigheter AB och inrymmer i dag Ica Kvantum.

Enligt Systembolaget är orsaken att man behöver större yta för butiken i Hässleholm, och att man då funnit att det bästa läget är i dessa lokaler på Borggårdsgatan.
Nu har fastighetsbolaget lämnat in bygglovsansökan med målet att påbörja ombyggnaden i april.
Enligt de inlämnade ritningarna får Systembolaget ingång från fastighetens södra sida, på samma sida som ingången till Icabutiken är i dag.
Det blir alltså ingen ingång inifrån butiken, som tidigare Sportringen hade.
Butikslokalerna blir på 560 kvadratmeter, med ett tillhörande lager på 180 kvadratmeter och personalutrymmen på ytterliga drygt 80 kvadratmeter.

Beslut om bygglov, bland annat fasadändring och ombyggnad av lokalen, tas på delegation, såvida inte byggnadsnämnden begär att det ska upp som ett ärende.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar