Annons

Anton Borg slog säsongens andra 300-serie

Sport Hässleholms bowlingstolthet 59:an vann seriefinalen i Turbanhallen mot Team Pergamon F med 13–7. Dessutom slog hemmalagets Anton Borg för andra gången den här säsongen till med den perfekta serien 300 poäng.
Sport • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Anton Borg slog ännu en perfekt serie. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON
Anton Borg slog ännu en perfekt serie. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

För en månad sedan besegrade 59:an i Team Pergamon F på deras hemmabanor i Partille.

Att västkustlaget var ute efter revansch kunde man se direkt då de tog hem den första serien med 4–1. Men hemmalaget kom snabbt tillbaka och svarade med samma siffror i den andra serien vilket betydde 5–5 i halvtid.

Annons

– Sedan så lyfte vi i den tredje serien och ryckte till oss en ledning med 9–6 inför slutserien, berättar 59:ans Daniel Nilsson.

Som fick se sitt lag avsluta med ännu en 4–1-serie och därmed ta hem matchen med resultatet 13–7.

– Jag vill dock poängtera att siffrorna ljuger lite då matchen var betydligt jämnare. Det var stenhårt ända fram till slutet då vi avgjorde med de sista käglorna, säger Nilsson.

– Samtidigt så är det ju en stor styrka vi har då vi oftast vinner täta och jämna matcher.

Jenny Wegner var bäst i hemmalaget med 956 pinnar. Mest anmärkningsvärt var att Anton Borg slog en 300-serie för andra gången i år

– Han är ny den här säsongen och har verkligen kommit igen efter en lite trög start, menar Nilsson vars 59:an på lördag möter Kabaré och Örgryte i ett sammandrag i Olofström.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons