Anton Borg slog ännu en perfekt serie. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Anton Borg slog säsongens andra 300-serie

Hässleholms bowlingstolthet 59:an vann seriefinalen i Turbanhallen mot Team Pergamon F med 13–7. Dessutom slog hemmalagets Anton Borg för andra gången den här säsongen till med den perfekta serien 300 poäng.

För en månad sedan besegrade 59:an i Team Pergamon F på deras hemmabanor i Partille.
Att västkustlaget var ute efter revansch kunde man se direkt då de tog hem den första serien med 4–1. Men hemmalaget kom snabbt tillbaka och svarade med samma siffror i den andra serien vilket betydde 5–5 i halvtid.

– Sedan så lyfte vi i den tredje serien och ryckte till oss en ledning med 9–6 inför slutserien, berättar 59:ans Daniel Nilsson.
Som fick se sitt lag avsluta med ännu en 4–1-serie och därmed ta hem matchen med resultatet 13–7.
– Jag vill dock poängtera att siffrorna ljuger lite då matchen var betydligt jämnare. Det var stenhårt ända fram till slutet då vi avgjorde med de sista käglorna, säger Nilsson.
– Samtidigt så är det ju en stor styrka vi har då vi oftast vinner täta och jämna matcher.

Jenny Wegner var bäst i hemmalaget med 956 pinnar. Mest anmärkningsvärt var att Anton Borg slog en 300-serie för andra gången i år
– Han är ny den här säsongen och har verkligen kommit igen efter en lite trög start, menar Nilsson vars 59:an på lördag möter Kabaré och Örgryte i ett sammandrag i Olofström.