Annons

Bonusmatch för HIF – ställs mot Östers U21

Sport Hässleholms IF har fått en bonusmatch på försäsongsprogrammet. Östers IF gästar Österås i kväll.
Sport • Publicerad 13 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– En extramatch för oss. Öster skulle egentligen ha mött Gnosjö men så kunde inte de. Då ringde Robert Grandén och ställde frågan till oss och vi nappade, säger Anders ”Knippet” Karlsson i HIF.

Grandén fanns tidigare i HIF:s tränarstab och tränar i år division tre-laget Gnosjö.

Annons

Östers A-lag matchade den gångna helgen mot superettankonkurrenten Helsingborgs IF (förlust med 2–3) och kommer att ställaupp med ett U21-betonat lag.

– De som inte startade mot Helsingborg kommer att spela. Det blir en spännande match mot bra motstånd för oss, säger ”Knippet”.

Sebastian Carrblad (lår) och Mattias Andersson (knä) saknas fortfarande i HIF-truppen men ska snart vara tillbaka i matchdugligt skick.

– Carrblad behöver nog en vecka till medan Mattias är med fullt ut på träningarna.

I övrigt är truppen intakt. Matchen spelas på HIF:s träningstid med start 17.30.

David Abaya och Fabrizio Cardaccio är två spelare som har funnits kvar i utkanten av HIF-truppen. Nu står det klart att Abaya definitivt har lämnat.Ghananen, som bor i Malmöområdet, har skrivit på för division fyra-laget Höllviken.

Fabrizio Cardaccio har inte synts till på HIF:s försäsongsträningar – i alla fall inte så här långt.

– Han är i Norge och provar. Som det ser ut just nu kommer han inte att spela med oss men vi har inte stängt dörren helt, kommenterar Anders ”Knippet” Karlsson.

Den uruguayanske forwarden gjorde fyra mål för HIF i tvåan i fjol.

bild 1/2
Cardaccio.
Abaya.
Cardaccio.
Abaya.
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons