Annons

450 000 till ny stadsfest satsas

Hässleholm • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

De sade politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ja till på onsdagen. Fast politikerna var inte eniga.

– Det finns helt enkelt inga pengar, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M) som fick med sig SD på att försöka stoppa festbidraget.

Annons

Men han och SD:s Ulf Berggren röstades ner av de rödgröna som vill satsa på festen.

– Vi tycker det är viktigt att det blir av, det är något positivt för centrum. Därför vill vi stötta Hesslecity, säger Lena Wallentheim (S) och Lena Svensson (C).

Hesslecity har ansökt om pengar för att kunna ordna en stadsfest med Stortorget och Första Avenyen som centralpunkt.

Tanken är att arrangera den 24 och 25 (fredag, lördag) augusti i samarbete med kulturförvaltningen och andra aktörer i city.

Hesslecity får 800 000 kronor årligen i verksamhetsstöd från kommunen. För att kunna arrangera festen, krävs dock pengar utöver detta anslag.

Lars Johnsson (M) var alltså emot att satsa

450 000 kronor i festen med hänvisning till kommunens ekonomi, med befarade minskade skatteintäkter på nästan 10, 4 miljoner kronor.

Kommunen riskerar därmed att få negativt reslutat i liggande budget.

– Vid sådant förhållande är det inte ansvarsfullt att bevilja ansökan från Hesslecity och på så sätt riskera ett större underskott än det som redan befaras, skriver han in reservation mot beslutet.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons