GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart med ny Tyringetränare

Sport • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Tyringes sportchef Filip Steensbjerre hälsar ”caretakern” Henrik Alfredsson tillbaka som klubbens tränare kommande säsong. FOTO: JAN RYDÉN
Tyringes sportchef Filip Steensbjerre hälsar ”caretakern” Henrik Alfredsson tillbaka som klubbens tränare kommande säsong. FOTO: JAN RYDÉN

När fyra matcher av säsongen återstod i Hockeyettan fick Tyringes tränare Marcus Norell gå. In kom Henrik Alfredsson, med meriter som tränare både i Sverige och utomlands, som lyckades rädda kontraktet utan påföljande kvalspel.

– Då vi fick resultaten med oss kom också självförtroendet. Sedan tror jag även spelarna behövde en ny röst, säger Alfredsson.

Tyringeledningen var nöjda med Henriks insats och har nu skrivit kontrakt med honom som tränare för kommande säsong.

– Nu väntar mycket arbete med planering inför den ny. Men jag behöver ju själv inte dra hela lasset då vi har en sportsektion och styrelse som jobbar hårt med det, säger den nye Tyringetränaren.

Alfredsson hade Joakim Lidgren till sin hjälp som assisterande tränare under inhoppet för en månad sedan. Men det är osäkert om han fortsätter på den positionen.

– Vi jobbar med den biten just nu så där är ännu inte sista ordet sagt, säger Tyringetränaren som även behöver ett helt nytt lag.

– Vi behöver ha in spelare med bra krigarhjärta, som är snabba på skridskorna samt har fin spelförståelse. Jag vill att vi ska spela en fartfylld hockey, säger Alfredsson.

– Då jag varit mycket utomlands så förordar jag en blandning av svenskeuropeisk hockey med mycket skridskoåkning och press med fart.

Tyringes nye sportchef Filip Steensbjerre är glad att han fått klart med den viktiga tränarposten.

– Vi är nöjda med att Henrik kommer till oss. Nu väntar det tuffa jobbet med att få ihop en bra trupp.

– Vi hoppas bland annat på att en del av spelarna i årets trupp ska fortsätta hos oss även kommande säsong.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.