Annons

Nytt avtal för trafikplats

Hässleholm Ett nytt medfinansieringsavtal för en trafikplats på väg 21 med anslutning till Hässleholm Nord, ska beslutas av kommunfullmäktige.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett nytt medfinansieringsavtal för en trafikplats på väg 21 med anslutning till Hässleholm Nord, ska beslutas av kommunfullmäktige.

Det föreslår tekniska nämnden som tagit fram ett avtal som innebär att kommunen ska avsätta 66 miljoner för att anlägga en ny trafikplats.

Annons

Kommunfullmäktige har tidigare avsatt medel för utbyggnad av Hässleholm Nord för åren 2018-2020. pengarna för trafikplatsen ska fördelas mellan åren från 2018 till 2022.

Enligt tidigare avtal, som gått ut, skulle Trafikverket bidra med två miljoner kronor. Detta har i nya avtalet höjts till fyra miljoner. Det under förutsättning att utbyggnaden av Hässleholm Nord påbörjas senast inom fem år efter fastställd vägplan.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons