Polisen var i Osby och kontrollerade trafikanter vid Systembolaget.

Polisen jagar onyktra bilister

OSBY Det är nationell trafikvecka och polisen fokuserar extra på alkohol och droger i trafiken.
På onsdagen var polisen i Osby och haffade onyktra förare.

Polisen var på plats vid Systembolaget i Osby och kontrollerade trafikanter under förmiddagen. När de strax efter lunch packade ihop och gjorde sig redo att lämna platsen hade de tagit två personer misstänkta för drograttfylla samt en person misstänkt för olovlig körning.
Under hela veckan, 12-18 mars, har polisen utökade trafiknykterhetskontroller runt om i landet. Polisen kallar den nationella trafikveckan och fokus ligger på alkohol och droger i trafiken.

På sociala medier skriver polisen: ”Vårt huvudsyfte med trafikveckan är att uppmärksamma faran med att köra onykter eller påverkad. I de fall polisen upptäcker en berusad förare samverkar man med beroendevården, genom arbetsmetoden SMADIT, som står för samverkan mot alkohol och droger i trafiken.”
Polisen uppmanar även allmänheten att höra av sig och rapportera om det finns misstankar om rattfylla.
”Kom ihåg att lämna så mycket information du kan om fordon, färdvägar, tidpunkter med mera. Du kan vara anonym,” meddelar polisen.

I både medborgarundersökningar och trygghetsmätningar lyfts trafikproblem ofta fram som ett stort bekymmer i Osby och Östra Göinge.
Rapporter om buskörning, olovlig körning och rattfylleri inkommer regelbundet, bland annat dömdes en man nyligen för rattfylleri och olovlig körning på Västra Storgatan i Osby.
Han körde bil med cannabis i kroppen och saknade dessutom giltigt körkort. Han dömdes till dagsböter för olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Senaste nytt omOsby

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar