Annons

Polisen jagar onyktra bilister

Osby • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Polisen var i Osby och kontrollerade trafikanter vid Systembolaget.
Polisen var i Osby och kontrollerade trafikanter vid Systembolaget.

Polisen var på plats vid Systembolaget i Osby och kontrollerade trafikanter under förmiddagen. När de strax efter lunch packade ihop och gjorde sig redo att lämna platsen hade de tagit två personer misstänkta för drograttfylla samt en person misstänkt för olovlig körning.

Under hela veckan, 12-18 mars, har polisen utökade trafiknykterhetskontroller runt om i landet. Polisen kallar den nationella trafikveckan och fokus ligger på alkohol och droger i trafiken.

Annons

På sociala medier skriver polisen: ”Vårt huvudsyfte med trafikveckan är att uppmärksamma faran med att köra onykter eller påverkad. I de fall polisen upptäcker en berusad förare samverkar man med beroendevården, genom arbetsmetoden SMADIT, som står för samverkan mot alkohol och droger i trafiken.”

Polisen uppmanar även allmänheten att höra av sig och rapportera om det finns misstankar om rattfylla.

”Kom ihåg att lämna så mycket information du kan om fordon, färdvägar, tidpunkter med mera. Du kan vara anonym,” meddelar polisen.

I både medborgarundersökningar och trygghetsmätningar lyfts trafikproblem ofta fram som ett stort bekymmer i Osby och Östra Göinge.

Rapporter om buskörning, olovlig körning och rattfylleri inkommer regelbundet, bland annat dömdes en man nyligen för rattfylleri och olovlig körning på Västra Storgatan i Osby.

Han körde bil med cannabis i kroppen och saknade dessutom giltigt körkort. Han dömdes till dagsböter för olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons