Foto: TT

Vädjar: Behåll filial till Systembolaget

HÄSSLEHOLM
Kommunledningen vill inte ha några oficiella synpunkter på Systembolagets flytt ut från centrum – men vädjar ändå till dess bolagsetablerare att behålla en filial i Gallerian.

– Vi anser av flera skäl att det är viktigt med en blandad affärsverksamhet i Gallerian, och er butik är en naturlig del i affärsutbudet. Vi är därför övertygade om att många kunder kommer att sakna den centrala placeringen i Gallerian, skriver kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M), vice ordförande Robin Gustavsson (KD) och oppositionsrådet Lena Wallentheim (S) i ett brev till Systembolagets butiksutvecklare Inga Sjöholm.
De tillägger dock att de inte kan ha några synpunkter på var Systembolaget väljer att förlägga sin försäljning:
– Givetvis väljer ni era affärsplatser utifrån effektivitetsmått och bästa förutsättningar för kundservice.

Beskedet att Systembolaget flyttar sin Hässleholmsbutik från centrum till ICA Kvantum bemöttes med ordet ”olyckligt” av kommunledningen när det kom. Flera uttryckte oro för centrumhandeln.
På Norra Skånes hemsida var dock 61 procent av totalt 600 läsare som tyckte till positiva till den nya lokaliseringen.

Kommunledningen passar i brevet till Systembolaget på att trots allt vädja om att butiken stannar kvar i Gallerian – också:
– Det vi däremot skulle vilja be er överväga är att behålla en mindre citybutik i Gallerian med ett begränsat sortiment. På så sätt skulle ni tillgodose närheten för kunder i centrum av staden. Samtidigt hade en sådan butik bidragit till ett brett affärsutbud och en attraktiv galleria, vilket vi skulle se som positivt, avslutar Lars Johnsson, Robin Gustavsson och Lena Wallentheim.

På Systembolaget bekräftar Inga Sjöholm att hon tagit emot brevet. Hon är spontant skeptisk till förslaget om en mindre citybutik:
– Så brukar vi normalt inte göra. Vi får ta det här vidare men vi har inte små butiker, säger hon.
– Vi har gjort vår bedömning att vi ska flytta butiken dit vi ska.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du att det är rätt att införa tiggeriförbud?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar