Nya arrendatorer på Vannaröds slott Sösdala.

Dyrt att sköta slottsparken

SÖSDALA Föreningen får bara 35 000 kronor per år för att vårda och sköta kryddträdgården och parkområdet runt Vannaröds slott – men när Hässleholms kommuns tekniska avdelning själv räknat på kostnaderna för att driva och sköta området uppgår de till över 100 000 kronor.

Nu reagerar Sösdalaortens bygdegårdsförening, som håller i skötseln. De kräver att få bidraget höjt till 140 000 kronor.
– Arbetsinsatsen är stor och kostsam för oss då stor tid får läggas på klippning av gräsytor, räfsning och ogräsborttagning av grusgångar samt snöröjning, skriver ordföranden Ronny Franksson i ett brev till kommunens ekonomichef.

Hela området är öppet för allmänheten och nyttjas flitigt av skola, föreningar och medborgare. Här finns bland annat grill, boulebanor, lekplats och damm, betonar han.
– Bidraget vi får för skötsel täcker inte på lång väg de kostnader vi har i maskiner och arbete för att sköta och vårda parkarbetet, påpekar Ronny Frank.
Bygdegårdsföreningen har själv gjort en beräkning av kostnaderna och kommit fram till summan 140 000 kronor. Då har den även räknat in investeringar i maskiner och utrustning till dessa.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...