Foto: TT/Arkiv

Två poliser skadade efter biljakt – en anhållen

Skåne Två poliser skadades natten mot påskafton i samband med en biljakt i Skåne.
En man greps och har under lördagsmorgonen anhållits av åklagare.

Det var strax efter midnatt som en polispatrull skulle stanna en personbil för kontroll i höjd med Gärsnäs. Föraren av bilen stannade dock inte utan valde att köra vidare, vilket gjorde att ett förföljande påbörjades. När jakten närmade sig Tomelilla och Järrestad beslutade polisen om att lägga ut en spikmatta. Föraren av bilen kunde ändå fortsätta att köra, nu på väg mot Simrishamn.

– Vi vet inte om han körde på den eller inte men spikmattan fick ingen effekt, säger Anna Göransson, presstalesperson vid Skånepolisen.

I Simrishamn lyckades en polispatrull preja bilen, men när patrullen var på väg mot föraren valde han i stället att köra mot patrullen varpå de två poliserna skadades. Föraren körde sedan från platsen.

– Jag kan inte gå närmare in på om han körde på poliserna eller om de lyckades hoppa undan, men de skadades i samband med händelsen, säger Anna Göransson.

En kort stund senare kom ytterligare en polispatrull som skulle försöka få stopp på bilen.

– Men när poliserna skulle försöka säkra honom körde han åter mot patrullen. De avlossade då varningsskott men han körde ändå vidare, säger Anna Göransson.

Senare kunde mannen gripas i en lägenhet i Simrishamn. Den gripne är en man i 25-årsålern och är nu misstänkt för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman.

– Det finns inga uppgifter om att mannen ska ha varit drogad eller rattfull vid händelsen, säger Anna Göransson.

De båda skadade poliserna kontrollerades på sjukhus, men båda har fått lämna. Deras skador uppges vara ringa samt lindriga.

Larmet inkom klockan 00.33.

Mannen har under lördagsmorgonen anhållits av åklagare, misstänkt på sannolika skäl för mordförsök, grov vårdslöshet i trafik och våld mot tjänsteman. Han har förordnats en försvarare, och kommer att höras ytterligare under dagen med försvarare närvarande. Mannen är sedan tidigare känd av polis.

×