GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lättare bli sjuksköterska i Skåne

skåne Nu ska det bli lättare att utbilda sig till sjuksköterska i Skåne.
Publicerad 12 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Från nästa höst dubbleras antalet öronmärkta platser för blivande sjuksköterskor i Trelleborg och Ystad.

En stor del av den treåriga utbildningen till sjuksköterska består av praktiska moment i vården, så kallad verksamhetsförlagd utbildning.

- Min vision är att fler killar och tjejer från Trelleborg och Ystad ska kunna få en del av sin utbildning på hemorten, säger regiondirektör Alf Jönsson i ett pressuttalande.

Genom en ny överenskommelse mellan Region Skåne och Malmö universitet utökas antalet öronmärkta platser från 8 till 16 i Trelleborg och i Ystad från och med hösten 2019.

Fullt utbyggt är satsningen efter tre år. Då kommer 96 studenter få delar av sin utbildning på plats i Trelleborg respektive Ystad.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.