Camilla Leo Malmberg och Malin Alricsson på Göinge träningscenterns nya gym i Sibbhult.
Malin Alricsson och Camilla Leo Malmberg på Göinge träningscenters nya gym i Sibbhult.
Malin Alricsson och Camilla Leo Malmberg på Göinge träningscenters nya gym i Sibbhult.

Nu öppnar nytt gym i Sibbhult

SIBBHULT Tyger & Pinalers tidigare lokaler har förvandlats till ett gym.
Och i helgen öppnar Göinge Träningscenter sin nya anläggning i Sibbhult.

I en by som Sibbhult är det alltid lite oroväckande när affärer eller andra verksamheter lägger ner. Frågan många ställer sig är: Ska vi få en stor, öde lokal centralt i samhället?
Men Sibbhultsborna hann aldrig bli oroliga efter beskedet att Ingrid Sigvardsson på Tyger & Pinaler valde att slå igen verksamheten.
Göinge Träningscenter nappade nämligen på att utveckla och expandera sin verksamhet med ett modernt gym i centrala Sibbhult – och nu är det på nytt liv och rörelse i byggnaden på torget.

– Just att det blir liv i byggnaden igen är det många, både privatpersoner och företag, som är väldigt positiva till. Många har sagt hur roligt de tycker det är att lokalerna inte behöver stå tomma. Och för mig som är Sibbhultsbo och bland annat är med i Aktiva Sibbhult känns det så klart extra kul att kunna bidra till att det är liv och rörelse i byn, säger Camilla Leo Malmberg som tillsammans med Malin Alricsson, Tomas Alricsson och Dennis Eliasson äger och driver Göinge Träningscenter.

Vad tycker ni nu om ert nya gym?
– Vi är supernöjda, säger Leo Malmberg.
Göinge Träningscenter har som bekant även verksamhet i Glimåkra.
– Våra anläggningar kompletterar varandra väldigt bra, säger Malin Alricsson när hon visar oss runt i de fräscha lokalerna och demonstrerar några av de nya och toppmoderna maskinerna.

Andreas Åsenlund på CL-fitness, som har hjälpt Göinge Träningscenter med etableringen, har tidigare sagt till Norra Skåne:
– Det är en bra lokal och en storsatsning på högsta kvalitet och high tech. Det blir New York-klass på landsbygden.
– Ja, han sa att det är på sådana här gym som kändisarna i Stockholm tränar, så vi får väl se om kändisarna i Sibbhult kommer hit nu, skrattar Leo Malmberg.
Både Alricsson och Leo Malmberg poängterar dock att de hoppas att alla, inte minst nybörjare, ska söka sig till det nya gymmet. Målet är att ingen ska känna sig obekväm eller bortkommen. Förhoppningen är att gymmet blir en naturligt mötesplats i centrala Sibbhult.

Arbetet med att färdigställa gymmet har varit intensivt.
– I går var vi väl hemma vid halv elva på kvällen. Men det var en skön känsla att det var klart, säger Alricsson när Norra Skåne besöker gymmet på fredagen.
– Vi har gjort mycket själva och nära och kära har ställt upp helt fantastiskt.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar