Annons

Ny organisation börjar i maj

Osby • Publicerad 14 april 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Då slipper man kopplas till Riga, som ofta är fallet idag, säger Kal­le Ekebjär.

En­ligt den nya upp­hand­lingen tar Skå­ne­tra­fi­ken se­dan över yt­ter­li­ga­re 30 pro­cent av sam­talen den 3 juni och alla sam­tal från och med den 1 juli.

Annons

– Kvaliteten kommer bli bättre, fel­bok­ningarna kommer minska och lo­kal­kän­ne­domen kommer ock­så bli bättre, säger Kal­le Ekebjär.

Som Norra Skåne skrev den 10 februari år centraliserar Skånetrafiken stora delar av sin verksamhet till huvudkontoret i Hässleholm. Där är Skånetrafikens huvudkontor inhyst på Norra station. Kontoret har utvidgat med 1 000 kvadratmeter för att ta emot beställningscentralen för serviceresor och färdtjänst, som nu är lokaliserad till Stockholm och Lettland.

Trafikledningen för serviceresor och planering har 20 anställda och finns i Helsingborg. Den flyttas också till Hässleholm.

Skånetrafiken ansvarar för färdtjänst och sjukresor. Det är ett viktigt uppdrag som rör människor som på olika sätt är beroende av att deras resa är trygg och pålitlig.

Serviceresorna präglades av problem och därför beslöt Skånetrafiken att ta över servicen i egen regi och etablera sig i Hässleholm.

Beställningscentralen och trafikledningen kopplas ihop i ett sammanhållet led. Det blir något dyrare att driva det i egen regi, men kvaliteten och tillförlitligheten förväntas öka, uppger Skånetrafiken.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons