Annons

59:an blev Sydallsvenska mästare

Sport Hässleholmslaget BK 59:an tog den poäng som behövdes för att ta hem Sydallsvenskan i bowling. Nu väntar kval till Elitserien om några veckor.
Sport • Publicerad 15 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

59:an avslutade seriespelet på bortabanor. De blev seger mot Team Clan F med 14–6 samt förlust mot IFK Borås med 9–11.

– Vi var rätt överlägsna mot Team Clan i Nässjö medan vi låg under med 2–8 efter två serier i Borås, berättar Michael Wegner.

Annons

– Borås är för övrigt ett av de bästa hemmalagen. Det blir alltid höga resultat där med många strikes vilket missgynnar oss som är bra på att ta hem de sista käglorna.

För tredje året i rad ska nu 59:an kvala till Elitserien. Som det ser ut nu blir det samma motstånd som i semifinalen. Precis som då kommer Hässleholmslaget troligen möta Sundbyberg som kom tvåa i Mellanallsvenskan.

– Elitserien spelas visserligen klart nästa vecka men det mesta talar för det, säger Wegner.

– Vinst och det med stor säkerhet även blir finalrepris mot Full House

Det är inte bara 59:an av de lokala lagen som ska kvala inom kort.

Även klubbens farmarlag gör detsamma men i deras fall är det ett så kallat negativt kval för att få stanna kvar i ettan. Motståndare i semifinalen blir Höganäs F1.

För ett annat Hässleholmslag, Turbanen, blir det kval uppåt efter en andraplats i tvåan. De ställs mot Öresund. Hammaren ska möta Malmö-Ecco för att förnya sitt kontrakt i tvåan. Samma sak gäller för Osby BS som möter Solängen och Tyringelaget Hovet som ställs mot segrarna i mötet Göta F2–Cyrus A.

BS Hässle vann damernas division 1 södra Götaland och ska försöka ta sig tillbaka till den södra Allsvenskan via kval. Första hindret blir Vågen och vid vinst där blir det ett avgöranden möte mot Team Trollhättan.

Matcherna kommer att spelas på neutrala banor och datum för kvalet blir den 28-29 april.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons