Modevisning i konstateljén. Vår- och sommarmodet för damer presenterades till kaffe och kakor. FOTO: CARL-JOHAN BAULER
Väninnorna Pia Göthgen, Ulla Mosegaard, Kerstin Munk och Ulla Britt Ternblad trivdes på Ateljé Götesdotter under söndagseftermiddagen.
Vittring på något intressant. Bara att känna på tyget.
Karin Nilsson, Osby, jobbar på. – Folk säger att det ska lägga ihop till en rullator, bara jag fortsätter berättade hon.
Modevisningen på Ateljé Götesdotter har blivit något av en årlig tradition.

Vårmodet kom på besök

BJÄRNUM Att Gunnel Götesdotter ordnar modevisningar är egentligen något helt naturligt.

Det var ju just som modetecknare hon började sin bana.
– Mode är helt enkelt min grej och visningen har blivit till en tradition jag ordnat en fem, sex år berättar Gunnel Götesdotter strax innan visningen började på söndagseftermiddagen.

Vad gillar du för mode?
– Inte för strikt, men det ska ha stil och gärna ha det lilla extra. Sticka ut lite, resonerar Gunnel Götesdotter.
Runt om i lokalen där det vanligen hålls konstutställningar sitter förväntansfulla kvinnor (vi var sammanlagt tre karlar i lokalen) och småpratar under tavlorna.
Fikat åker fram och folk låter sig väl smaka av kaffe och Gunnels hembakta solkaka. För visningen svarar Karin Nilsson som driver Moderverkstan i Osby sedan 25 år.
– Det här är otroligt roligt och när jag var yngre var jag ute ännu oftare och visade kläder, berättar Karin som för dagen hade med sig sex mannekänger.
Karin jobbar på i sin butik och tänker fortsätta med det.
– Det är tråkigt med branschen. Konkurrensen från nätet hårdnar och folk kan ta tåget både till Väla och Emporia. Butikerna slår igen och det går neråt. Hemma på Östra Järnvägsgatan i Osby gapar fönstren tomma, säger Karin.

Men du trivs med att sälja dammode?
– Jag tycker det är roligt att gå till jobbet varje dag. Folk brukar säga att de ska lägga ihop till en rullator åt mig, bara jag fortsätter. Det säger säljarna också, förresten berättar hon.
Strax därpå vrider Karin kapsylen av en colaflaska och börjar presentera sina kläder. I en strid ström avlöser mannekängerna, som alla är i olika åldrar, varandra i olika plagg och i olika kombinationer.
– Det går bra att känna på kläderna, de tål de, säger Karin när damerna får vittring på något extra intressant.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar