Sammanlagt 17 bilar skadades i branden. foto: arkiv

En skyldig och en oskyldig till garagebrand

Hässleholm Två män åtalades för branden i parkeringsgaraget på Norra Station.
Männen skyllde på varandra och nu väljer Hässleholms tingsrätt att betrakta den ene mannen som skyldig och fria den andre.

På måndagen hölls den fjärde och sista förhandlingsdagen i rättegången om branden i garaget på Norra Station i december.
En 33-åring och en 27-åring stod åtalade för mordbrand, varav den sistnämnde på sannolika skäl suttit häktad sedan mitten av december.
De inblandade skyllde under rättegången på varandra varför åklagaren Martin Hansson i sin slutplädering yrkade på att antingen båda, eller bara en av dem, skulle dömas för brottet.
Efter en kort överläggning meddelade rätten att bevisningen mot den häktade 27-åringen var ”övertygande” och att han därför ska dömas för brottet. Däremot frias den åtalade 33-åringen från misstankarna om mordbrand.
27-åringen kommer fortsatt att sitta häktad och inom kort genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Därefter kommer påföljden av avgöras.
– De har skyllt på varandra och det är upp till domstolen att avgöra om det är den ene, den andre eller båda, säger åklagaren Martin Hansson.

Läs mer:

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar