Flera gräsbränder i helgen

RÄVNINGE

Räddningstjänsten från både Hästveda, Hässleholm och Osby ryckte ut till en gräsbrand i trakten av Rävninge vid tiotiden på lördagsförmiddagen. Cirka 1 000 kvadratmeter åker och hagmark brann och elden var på väg ut mot ett närliggande skogsområde.
– Brandorsaken var misslyckad eldning. Min uppmaning till folk är att låt bli att elda. Kör i stället till återvinningen med skräpet, så slipper ni alla problem, säger Per Friis som är yttre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.
Det enda som är tillåtet att elda är torrt trädgårdsavfall som inte går att kompostera, under förutsättning att man bor utanför detaljplanelagt område. Den som bor inom detaljplanelagt område får inte elda alls.
– Vid sådana här händelser när eld sprider sig, blir det en polisfråga, konstaterar Per Friis.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar