Idrottsledare får stipendier

Hässleholm/osby/Östra göinge Tio idrottsledare i Hässleholm får stipendier för sina ideella insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Bland föreningarna med stipendiater finns Hässleholm Frisbeeförening, Röke IBK och Bowlingklubben Hovet. Varje stipendium är värt 10 000 kronor.
Även ledare i Osby och Östra Göinge får stipendier.

I dagarna får 250 skånska idrottsledare besked om att de belönas med stipendium för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten.
Det är en utökning med 50 stipendier från senaste åren. Bakom Skånes Idrottsledarstipendier står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.
Varje stipendium är på 10 000 kronor, varav 7 000 går till idrottsledaren själv och 3 000 till dennes förening för vidare utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.
Samtliga stipendiater bjuds nu in till en galakväll på Sparbanken Skåne Arena i Lund den 16 maj för att där hyllas och ta emot stipendiet.
I Hässleholms kommun får följande stipendium: Roger Svensson Badminton Klubben Gripen, Ronja Edvall Johansson Bowlingklubben Hovet, Heba Chehade Chae Taekwondo, Kajsa Persson OK Tyringe, Majvi Björk Tyresvingen Gammaldansförening, Tommy Landgren Tyringe Skid- och Skridskosällskap, Pernilla Persson Zanshin Karateklubb, Håkan Andersson Vittsjö GIK, Malin Andersson Röke IBK, Patrik Sahlin Hässleholm Frisbeeförening.
Från Osby kommun: Renée Salomonsson IFK Osby,Thomas Avinder IFK Osby, Morgan Nilsson IFK Osby, Arthur Hentze Lönsboda Pistolskytteklubb, Patrik Håkansson Osby Bowlingsällskap, Roger Svensson Osby Ishockeyklubb.
Från Östra Göinge kommun: Camilla Selin FK Göingarna, Malena Oleskog Möller Gymnastikföreningen Knislinge, Rickard Ehnbom Hjärsås/Värestorps IF, Iladya Ates Simsällskapet Delfin, Magnus Larsson FK Göingarna, Pernilla Freij Hjärsås/Värestorps IF, Johan Joelsson Simsällskapet Delfin, Christina Panfalk Gymnastikföreningen Knislinge.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar