Skotjuvar döms till fängelse

Hässleholm De två män som bröt sig in i en skobutik på Östergatan i början av mars får båda tre månaders fängelsestraff.

Skor och väskor till ett värde av 6000 kronor, samt 200 kronor i kontanter, hann de 22-åriga männen plocka på sig innan de togs på bar gärning av polisen natten mot den 2 mars.
Det var boende i en grannfastighet till skobutiken som vaknade av hårda slag från gården och slog larm. Ett av vittnena har berättat hur hon såg två män när hon tittade ut genom fönstret. En utav dem hade en plastkasse i handen.

När polisen kom till platsen med flera patruller kunde mannen med plastkassen gripas omgående, medan den andra kunde gripas efter en kortare hundinsats.
De båda 22-åringarna har nekat till brott. En av poliserna som var med vid ingripandet har vittnat om hur mannen som greps först kastade plastkassen med stöldgodset ifrån sig i flykten.
Mannen själv har hävdat i rätten att han bara var ute på promenad med en kompis när han plötsligt hörde poliser skrika åt honom att lägga sig ner.
Den andra mannen säger att han var i Hässleholm på besök och att han endast gått in på skobutikens gård för att kissa. Männen har också gjort gällande att de inte känner varandra alls.

Tingsrätten finner dock 22-åringarnas förklaringar till varför de befann sig på brottsplatsen föga troliga och anser det bevisat att det var dem som bröt sig in i skobutiken. Förutom stöld döms den ena utav dem även för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Männen har suttit häktade sedan de greps och nu väntar mer tid bakom lås och bom. Eftersom båda är dömda för ett flertal brott sedan tidigare, och en utav dem var villkorligt frigiven när brottet begicks, menar tingsrätten att något annat straff än fängelse inte kan komma på fråga. och dömer dem därför till tre månader vardera.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar