Inför 1.a maj: Ann Olausson ABF Skåne Nordost, Ulrika Thulin ombudsman för Socialdemokraterna i Hässleholm, Pia Litbo ordförande i LO i Hässleholm, Irene Nilsson ordförande för socialdemokraterna i Hässleholm. Foto: Hans Bryngelson

De är laddade inför årets 1:a majtåg

hässleholm ”Tillsammans för trygghet”. Det är årets paroll när socialdemokraterna går sitt traditionella 1:a majtåg i staden.
– En tryggare välfärd med fokus på sjukvården, inflikar Irene Nilsson, ordförande för socialdemokraterna i Hässleholm.

Med förhoppningar om bra väder tror arrangörerna kunna samla ett par hundra personer till hembygdsparken där det ska bli musik, tal, barnaktiviteter och musikunderhållning.
Huvudtalare i år är ordföranden för Svenska Målareförbundet, Mikael Johansson, som för övrigt är bördig från Kristianstad och med erfarenheter från fackliga förhandlingar i Hässleholm.
– Det blir som att komma tillbaka till hemtrakter sade han när jag pratade med honom senast, berättar Pia Litbo som är ordförande för LO i Hässleholm.

Men det blir också tal av oppositionsrådet i kommunen, Lena Wallentheim, som utlovas berätta vad socialdemokraterna vill arbeta med under den resterande tiden av valperioden, och troligen också vad som är av vikt för partiet i framtiden.
– Den lokala politiken är nog så viktig, tillägger Irene Nilsson och berättar att det om en vecka ska målas plakat med lokala frågor som är viktiga för ungdomsavdelningen, kvinnoklubben och de fackliga oprganisationerna.
Förutom den övergripande parollen är ämnen som lag och ordning, snabbare integration och en skola fri från religiösa inslag och vinstuttag, viktiga frågor under 1:a maj, enligt Irene Nilsson.
Andra talare är Omar Al-Ganas från ungdomsförbundet och Pia Litbo från LO. Välkomsthälsar gör Irene Nilsson.
För underhållningen står Simon Ahlström och Anders Afzeluis från Eslöv och det kan också bli allsång mot slutet av deras framträdande.
I övrigt blir det barnaktiviteter i form av bland annat fiskdamm och ansiktsmålning. Tipsrunda med historiska frågor kring 1:a majfirandet och korvgrillning.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar