Magikern och skådespelaren Harry Anderson är död

Den amerikanske skådespelaren och magikern Harry Anderson har avlidit i en ålder av 65 år, uppger ABC News.
Han var mest känd för sin roll som Judge Harry Stone i tv-serien Night Court, som gick från 1984 till 1992.
Harry Anderson var född i Newport, Rhode Island och intresset för magi startade tidigt och han uppträdde med sina nummer på gatorna i San Francisco i tonåren.
Hans många framträdanden i Saturday Night Live med Johnny Carson ledde till rollen som Harry ”The Hat” Gittes i tv-serien Cheers och senare gjorde han rollen som Judge Harry Stone under många säsonger. Han stod på scen på många klubbar och i många tv-shower och filmer, som exempelvis Harry Andersons Sideshow (1987). Han gjorde rollen som den vuxne Richie Tozier i Stephen Kings It (1990) och mellan 1993 och 1997 var han med i sitcomserien Dave’s World.
Harry Anderson skrev även böcker, som Games You Can’t Lose: A Guide för Suckers, a collecion of gags, cons, tricks and scams, som han gjorde tillsammans med Turk Pipkin.
Bland hans många roller kan nämnas rollen som Peter Piper i Mother Goose Rock ’n’ Rhyme (1990), Dr Klaus ”Fat Head” Mensa i filmen Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1997) och rollen som sig själv i 30 Rock (2008).
Efter åren i Los Angeles rampljus, flyttade han till New Orleans 2002 och tillsammans med makan öppnade han en Magic shop. 2005 öppnade han även en nattklubb, där han själv stod på scen i showen Wise Guy.
Sista åren sågs han i olika tv-komedier, som Comedy Bang! Bang! (2013) och Gotham Comedy Live (2014). Hans sista roll blev i filmen A Matter of Faith (2014).
Sedan 2006 bodde han med sin hustru Elizabeth i Asheville, North Carolina.