Store Mosse på kulturkafé

Sösdala

Tyringerörmokaren Bo-Göran Andersson kommer nu på söndag att visa bilder och kåsera om Store Mosse vid Sösdala när IOGT-NTO inbjuder till Kultur-Kafé.
Den första avdelningen före serveringspausen ägnas åt mossen och produktionen som det var förr i tiden när det var en stor arbetsplats med tidvis över 200 anställda. Den andra avdelningen ägnas åt djur och natur nu när produktionen av torvbriketter upphört och mossen blivit ett verkligt eldorado för djur och natur. Inte minst fåglarna har här funnit ett intressant område att etablera sig i.
Sösdalafödde Bo-Göran Andersson har tidigare vid ett par tillfällen gästat IOGT-NTO i Sösdala och visat bilder från mossen. Denna gången är det med mestadels helt andra bilder och ett helt nytt upplägg.
Söndagens Kultur-Kafé på IOGT-NTO Gården börjar 14.30. Eftersom det är begränsat antal platser rekommenderas förköp på Ateljé Viktoria. Max en handfull biljetter säljs vid entrén. Tilläggas ska att När Bo-Göran Andersson för första gången hade ett program om Mossen kom 140 personer och många fick då vända om.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar