Matilda Ljung höll koll på spelet från sekretariatet. Foto: Magnus Wahlström
Martin Höglund, lärare Norrängsskolan.
Omkring 250 spelare från tio olika skolor deltog.

T4-hallen fylldes av 250 innebandyspelare

Hässleholm 250 spelare från tio olika grundsärskolor gjorde på tisdagen upp om distriktsmästerskapet i innebandy i T4-hallen.

Febril aktivitet rådde i T4-hallen under tisdagsförmiddagen.
För fjärde året i rad arrangerade lärare och elever på Norrängsskolan distriktsmästerskapen i innebandy för grundsärskolor. Uppemot 250 spelare från tio olika skolor fanns på plats.
– Skolorna är utspridda över hela Skåne. Trelleborg, Sjöbo, Helsingborg och så vidare. Och inte att förglömma Broby och Osby, berättar läraren Martin Höglund som var en av arrangörerna.
Tanken för fyra år sedan var att ge arrangemanget, som drivits i annan regi tidigare, en chans. Försöket blev minst sagt lyckat och sedan dess har de hållit igång.
– Det är trevligt att de olika skolorna möts, det händer inte så ofta. Dessutom är hela vår skola engagerad och alla hjälps åt, säger Magnus Höglund och tillägger:
– Att arrangera något sådant här är inte så lätt för alla. Vi har bra förutsättningar med hall, elever och personal.

Just att inkludera eleverna på Norrängsskolan som funktionärer har varit en förutsättning för att kunna ro det hela i land. Eleverna sitter i sekretariatet, dömer matcherna och driver kiosken för att allt ska klaffa under dagen.
En av funktionärerna är Matilda Ljung och hon ansvarade under tisdagen för ett av sekretariaten.
– Tidtagning, blåsa igång matcherna, målen och hålla koll på när matcherna är. Det är en del att hålla koll på, säger hon.
Att evenemanget lockar så många som 250 spelare och kanske lika många till i form av exempelvis personal menar hon är imponerande och glädjande.
– Det är roligt att se att så många kommit hit och spelar och inte minst har roligt, säger hon.
Dock kan hon inte sticka under stol med att det finns en del nackdelar med att sitta vid sidan av och vara funktionär.
– Jag blir jättesugen själv på att spela, erkänner hon avslutningsvis.

Dagens fråga

Ska du gå i ett luciatåg?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar