Fängelse för yxhot och misshandel

OSBY Tre månaders fängelse.
Det blir straffet för den 25-årige man som misshandlade sin partner och hotade sin hyresvärd med en yxa.

Misshandeln inträffade den 11 januari på en adress i Osby och berodde enligt kvinnan på att 25-åringen var svartsjuk för att kvinnan hade talat med hyresvärden.
Arg, stressad och svartsjuk ska 25-åringen också slagit sönder fyra statyer och en övervakningskamera samt sprejat färg på väggarna i lägenheten.

25-åringen har vidare hotat hyresvärden med en slyyxa och sagt att han skulle skada hyresvärden.
Polis anlände till platsen och fyra polisen bar ut 25-åringen och satte honom i baksätet på en polisbil. 25-åringen var aggressiv under färden till arresten i Kristianstad. När en av polismännen sa åt honom att lugna ner sig spottade 25-åringen polisen på kinden, I arresten var 25-åringen fortsatt arg och upprörd och slog sönder en toalettsits.

Den 25-årige mannen döms nu för fem olika brott av Hässleholms tingsrätt – olaga hot, misshandel, förgripelse mot tjänsteman, skadegörelse samt ringa narkotikabrott (han använde cannabis).
Straffet blir tre månaders fängelse.
Mannen ska vidare betala 5 000 kronor i skadestånd till hyresvärden och 5 000 kronor till polismannen som fick en spottloska på kinden. Han ska dessutom betala 5 724 kronor till Polismyndigheten för att han förstörde toalettstolen.

Senaste nytt omOsby