Annons

Fängelse för yxhot och misshandel

Osby • Publicerad 21 april 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Misshandeln inträffade den 11 januari på en adress i Osby och berodde enligt kvinnan på att 25-åringen var svartsjuk för att kvinnan hade talat med hyresvärden.

Arg, stressad och svartsjuk ska 25-åringen också slagit sönder fyra statyer och en övervakningskamera samt sprejat färg på väggarna i lägenheten.

Annons

25-åringen har vidare hotat hyresvärden med en slyyxa och sagt att han skulle skada hyresvärden.

Polis anlände till platsen och fyra polisen bar ut 25-åringen och satte honom i baksätet på en polisbil. 25-åringen var aggressiv under färden till arresten i Kristianstad. När en av polismännen sa åt honom att lugna ner sig spottade 25-åringen polisen på kinden, I arresten var 25-åringen fortsatt arg och upprörd och slog sönder en toalettsits.

Den 25-årige mannen döms nu för fem olika brott av Hässleholms tingsrätt – olaga hot, misshandel, förgripelse mot tjänsteman, skadegörelse samt ringa narkotikabrott (han använde cannabis).

Straffet blir tre månaders fängelse.

Mannen ska vidare betala 5 000 kronor i skadestånd till hyresvärden och 5 000 kronor till polismannen som fick en spottloska på kinden. Han ska dessutom betala 5 724 kronor till Polismyndigheten för att han förstörde toalettstolen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons