– Det har blivit populärt med höns i villaträdgårdar. Jag har inga problem med att sälja dem, säger Oskar Hässelmo. Foto. Stefan Olofson
Den här treåriga gåsen från Tomelilla saknar sin bror. Men nu är de separerade för att han ska bli intresserad av honor. – Han har bara fokus på sin bror, säger Lasse Persson. Foto: Stefan Olofson

Smådjursmarknaden i Hästveda drog hundratals besökare i vårsolen

hästveda När det är smådjursmarknad i Hästveda då är det vår på riktigt. Runt 800 personer besökte marknaden på lördagen, och det kacklades rent ut sagt vilt.

De flesta utställarna visade upp höns av alla de slag. Oskar Hässelmo från Röstånga har hönsuppfödning som sin stora hobby. Varje år kläcks det cirka 1 000 kycklingar hemma på föräldrarnas gård.
– Jag har hållit på i 15 år med hönsuppfödning. Jag startade när jag var fyra. Det är trevliga djur att pyssla med på kvällarna. Just nu har jag 500 höns därhemma. Det är viktigt att det här sköts seriöst. Man måste vara noggrann.
Oskar Hässelmo är aktiv i Svenska Rasfjäderfäförbundet och stödjer sin hobby genom förbundets ”Bevara Rashöns”. Han åker runt till olika marknader och säljer sina unghöns.
Lasse Persson från Tomelilla föder upp gäss, höns och ankor.
– Jag har med mig en treårig skånegås, men han är inte intresserad av honor. Därför har jag separerat honom från hans bror. De kan inte vara från varandra.
Gåsen, utan namn, var till salu. En stor pigg och fet påg, som vankade runt och väste till dem som blev för närgångna.
Kaninuppfödarna lockade många barn.
Jennifer Gustavsson med syskonen Moa och Emmy Svensson gullade med en kanin.
Pappa tvekade lite om han skulle köpa den.
Michelle Christensen håller i smådjursmarknaden.
– Det är hur mycket folk som helst här. Detta lockar folk, säger hon.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...