Cruisingen lämnar gatorna i centrum.
Så här ser den rekommenderade sträckningen på cruisingrundan ut.

Årets cruising lämnar innerstan

Hässleholm

För varje år som gått har Power meet i Hässleholm blivit större och större. Det har varit trångt på Hässleholmsgården och det har varit trångt när bilarna glidit fram i centrum.
Lördagen den 26 maj är det dags igen för Power Meet 2018. Arrangemanget som har drygt 20 år på nacken i Hässleholm drar till sig många åskådare.

När nu ungefär en månad återstår ligger den rekommenderade cruisingsträckan klar och den kommer inte att passera genom centrala Hässleholm.
I stället kommer den att gå längs Vankivavägen, Viaduktgatan, Röingegatan, Norra Kringelvägen och Kristianstadsvägen, det vill säga som en slinga runt centrum.
Reaktionerna är blandade när det gäller sträckningen, men Chrille Brännström, som är ordförande i Eagles car club i Hässleholm som arrangerar träffen tillsammans med American car club Sweden, tror att sträckan kommer att fungera bra.
– Vi hade den faktiskt som en alternativ sträcka även i fjol, berättar han.

Han förklarar att klubben tillsammans med Hässleholms kommun och polisen haft ett avstämningsmöte och kommit fram till att det här är den bästa sträckan under rådande omständigheter.
Det är trångt i stan med flera enkelriktade gator samt delar där biltrafik inte är tillåten. Efter ombyggnaden av centrum har det blivit mindre plats för bilar.
– På den här sträckan kan man köra i båda riktningarna och på åskådarplatserna kommer det att finnas både toaletter och engångspapperskorgar. Kommunen kommer dessutom att hjälpa till med skyltningen.
– I fjol var det årets varmaste dag under Power meet, berättar Chrille Brännström. Det kom då 4 500 bilar och cirka 10 000 besökare.

Förhoppningen är att man i år ska samla ungefär 3 000- 4 000 bilar. Men kanske blir det fler. En hel del beror som bekant på vädret.
Det har även tidigare funnits en oro för att inte få plats på Hässleholmsgården. I fjol fick en del ställa sig utanför. Men man har inte gett upp förhoppningen att det trots allt ska fungera och bli en minnesvärd helg.
Chrille Brännström tror även att publiken kommer att vänja sig vid att bilarna inte kommer att glida genom centrum.
– Risken att bilarna bara står stilla och inte kommer någonstans minskar. Jag tror att det här kommer att bli bra.
Helén Fingalsson

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...